T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / GAZİOSMANPAŞA - Gaziosmanpaşa Fahrettin Özüdoğru Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZ TARİHÇESİ

Okulumuz hayırsever iş adamı Fahrettin ÖZÜDOĞRU tarafından 1995 yılında yaptırılmış olup 1995 - 1996 Eğitim ve Öğretim yılında Ticaret Meslek Lisesi olarak hizmete girmiştir. Fakat Fahrettin Bey'in maddi sıkıntıları nedeniyle proje yarım kalmış ve okul eğitim öğretime başladıktan sonra;

-1995 yılında MEV tarafından kalorifer tesisatı,

-1996 yılında Okul Koruma Derneği tarafından çevre duvarları,

-1997 yılında Okul Koruma Derneği tarafından ek hizmet binası (kantin ve çok amaçlı salon),

-1999 yılında Okul Koruma Derneği tarafından ek merdiven ve sınıf binası,

-2000 yılında MEB tarafından depremden dolayı hasar gören çatının onarımı,

-2001 yılında Okul Koruma Derneği tarafından 2 adet Bilgisayar Laboratuarı yaptırılmıştır.

-2002 yılında MEB tarafından finanse edilen bilgisayarlarla 3. Bilgisayar Laboratuarı kurulmuştur.

-2003 - 2004 Eğitim ve Öğretim yılında okulun tamamı tadilata alınarak temeller tamir edilmiş tüm sınıf camları yenilenmiştir.

-2005 yılında 2500 kitaplı kütüphane ve ek hizmet odaları açılmıştır.

-2005 - 2006 Eğitim ve Öğretim yılında okulumuz bünyesinde Anadolu Ticaret Meslek Lisesi açılmıştır.

-2006 yılında 4. Bilgisayar Laboratuarı ve Fen Laboratuarı hizmete girmiştir.

-2007 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından okul arazisine Spor salonu ve kompleksi yaptırılmıştır.

-2007 yılında 3. Bilgisayar Laboratuarı ve okuldaki Bilgisayar Laboratuarlarının, idari kadroların ağ kablosu ve güç sistemi yenilenmiş, yeniden hizmete sunulmuştur. Bu çalışmalar neticesinde okul binamızın ve bahçemizin her tarafında kablosuz (WIRELESS) internet bağlantısı mevcuttur.

-2007 yılında Okul Aile Birliği tarafından 25 güvenlik kameralı güvenlik sistemi kurulmuştur.

-2008 yılında Okul Aile Birliği tarafından okul duvarları yenilenmiş, iç kısma ayrı güvenlik duvarı yaptırılmıştır.

-2012 yılında okulumuza mutfak yapılmıştır.

-2015 yılında okulda iyileştirme çalışmaları yapılmıştır. 1 Erkek ve 1 Bayan mescidi yapılmıştır.

-2016 yılında okulumuz ek binası tamamlanarak teslim edilmiş ve okulumuz "Fahrettin Özüdoğru Çok Programlı Anadolu Lisesi" olarak eğitim öğretime devam etmiştir.

-2019 yılında okulumuz ek binası ayrılmış ve okulumuz "Fahrettin Özüdoğru Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

-2020 yılında okulumuz binası yenilenmek üzere yıkılmış olup halen yapım aşamasındadır. Okulumuz Anadolu Lisesi öğrencileri Şehit Gökhan Topçu Anadolu Lisesi'nde eğitim öğretime devam etmektedir. Meslek Lisesi öğrencilerimiz ise Dumlupınar Ortaokulu'nda eğitim öğretime devam etmektedir.

Yayın: 14.10.2019 - Güncelleme: 04.05.2021 21:14 - Görüntülenme: 2683