T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / GAZİOSMANPAŞA - Gaziosmanpaşa Fahrettin Özüdoğru Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

AÇIK LİSE EK SINAV HAKKI

AÇIK LİSE SON SINIFTA VEYA BEKLEMELİ DURUMDA OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN EK SINAV HAKKI...!

2020/1 sayılı Genelge kapsamında;

Genelge'nin ilgili maddesi:

"7) Mesleki Açık Öğretim Lisesi ile Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi öğrencileri için; devamsızlık hariç başarısız olduğu her yüz yüze eğitim dersinden dönem sonlarında sınav yapılır. Bu sınavlar, örgün ortaöğretim kurumlarının sorumluluk sınavlarıyla ilgili mevzuata uygun olarak gerçekleştirilir."

 

Bu genelgenin ilgili maddesi kapsamında;

Öğrenciler, bu sınavlarda; hiç almadıkları veya devamsızlıktan başarısız oldukları derslerin sınavlarına kesinlikle giremezler.

 

Öğrencilik durumu "aktif, donuk, silik" durumundaki tüm öğrenciler; sınavların yapıldığı tarih itibarıyla son dönem dâhil önceki tüm dönemlerde devam edip başarısız oldukları bütün yüz yüze eğitim alan ders/derslerinden girebileceklerdir.

 

Ek sınavların yapılacağına dair yüz yüze eğitim kurumları tarafından şartları tutan, öğrencilik durumu "aktif, donuk, silik" durumundaki tüm öğrencilere bilgilendirme ve duyuru yapılır.

 

 

Bu sınavlar için; şartları tutup sınavlara girmek isteyen öğrencilerden dilekçe ile başvuru yapmaları istenir.''

Hükümlerine göre şartları tutup ek sınava girmek isteyen öğrencilerimizin bizzat kendileri en geç 07.02.23024 tarihi mesai bitimine kadar okulumuza gelip dilekçe vermeleri gerekmektedir. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.02.2024 - Güncelleme: 05.02.2024 18:14 - Görüntülenme: 90
  Beğen | 0  kişi beğendi